tirsdag den 12. april 2011

Slow food and fast cake...

Ja, i dag madblogger jeg. Har endelig haft energi til at tilbringe mere end ½ time i køkkenet, og det har været så hyggeligt. Her dufter himmelsk, og jeg spiser friskbagt brød og blogger, mens regnen trommer mod ruderne. Skøn dag :o)

Herhjemme har vi en svaghed for græsk mad - okay nogle vil måske betegne vores svaghed som generel når det kommer til mad, men altså græsk kan vi specielt godt lide :o)

I dag har jeg lavet Stifado, som er en græsk gryderet. I får et kig ned i gryden, og en opskrift følger senere. Selvom det ikke ser ud af noget særligt, så smager det helt fantastisk. Stifado skal simre i flere timer, så det kræver god tid at lave, men det er timerne værd. Glæder mig til aftensmaden...


Har også bagt flutes efter en opskrift der må kandidere til verdens nemmeste. Rart med hjemmebagt brød i fryseren, så man lige kan trylle noget godt frem de dage, hvor der ikke er energi eller tid til at bage.


Og det bedste ved at bage er, når der skal smages på det lune brød. Her med oliventapernade.


En lille tapernadereklame bliver der også plads til, for er man til sådan noget, bør man prøve den fra Søstrene Grene. Den er rigtig god og smager ret tæt på det, man kan få under varmere himmelstrøg.


Og til sidst en chokoladekage.
Den observante læser vil måske bemærke, at der mangler et stykke, men det er der en ganske god forklaring på. Som billedet viser, gik kagen lettere i smulder, da jeg skulle smøre glasur på.
Da nu kagen var gået i stykker, blev jeg bekymret for, om det ville påvirke smagen. Jeg følte mig derfor nødsaget til at prøvesmage den, for jeg vil jo ikke servere dårlig kage for min kæreste når han kommer hjem. Nej, kun det bedste er godt nok til ham.
Kagen bestod smagstesten med bravour, og jeg ser nu frem til et stykke mere i aften.
Altså kun så min kæreste ikke skal sidde og spise alene - man er vel godt opdraget :o)


Jeg vil lige prøve at finde ud af, om jeg kan få lavet nogle faner i min blog, så opskrifter osv. kan lægges der.
Hvordan mon man gør det? Tips og ideer modtages med glæde...
2 kommentarer:

 1. Uhmm, jeg kan næsten dufte den dejlige mad helt til Espergærde...og det er da en fuldstændig rigtig fremgangsmåde du har brugt omkring kagen.
  Tænk hvis den havde været dårlig...det er altid godt at sikre andre;)

  Stort knus fra Jette

  SvarSlet
 2. Åhhhh.... jeg ELSKER ELSKER ELSKER stifado!!!! Ser frem til at du bringer opskriften. :))
  Synes i øvrigt du er en meget betænksom kæreste, at du sådan prøvesmager kagen. Man kan ikke servere kage uden at smage den først :O)

  Kærligst og god påske

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...