torsdag den 6. januar 2011

Juhuuu, jeg kan hækle...

For et par måneder siden fik jeg den idé, at det kunne være sjovt at hækle. Første udfordring var, at jeg ikke anede hvordan man gjorde. Pludselig var jeg meget optaget af at låne bøger på biblioteket, finde videoer på YouTube, købe garn og hæklenåle. Mit første projekt var et halstørklæde fra denne bog. Det blev et fint lyselilla halstørklæde med hæklede bobler. En anelse skævt, lidt for langt og bobler der sidder meget tilfældigt, men jeg er glad for det og stolt over at have lært mig selv at hækle.

Næste projekt var blomster. Virkelig stor udfordring. Også det lykkedes - dog med mere eller mindre heldigt udfald. Her er en lille samling af mine hæklede blomster, som jeg lærte at lave via denne video.


I en butik så jeg et meget flot men også uhyggelig dyrt hæklet tæppe og tænkte straks "sådan et kan jeg da selv lave". Måske en anelse overoptimistisk, men videre til udfordring nummer tre "hvordan hækler man granny squares?". Endnu engang fandt jeg hjælp på YouYube. Der ligger et hav af instruktionsvideoer på Internettet, og det krævede en del research at finde en der var pædagogisk nok til min fatteevne. Denne video gjorde det for mig. Det blev til et par prøvefirkanter inden jeg lagde mig fast på farverne.Var meget stolt da jeg havde hæklet min første firkant. Efterfølgende gik det op for mig, at der skal ret mange firkanter til et tæppe, så nu må vi se, hvornår det projekt bliver færdig. Der er jo også en masse andre ting der kunne være sjovt at prøve.

3 kommentarer:

 1. Hej Irene

  Tusind tak for din hilsen. Dejligt at du ville være med i min give away :-)

  fedt med hækleriet - jeg har lige købt en hæklenål og noget garn og sad og nørklede igår aftes. Men damn det drillede. Jeg må lure de der videoer. Tak for links.

  Kh. Mette

  SvarSlet
 2. Hejsa Irene
  Velkommen til min blog :)
  Du har da hurtigt fået fat på det med at hækle! Det ser rigtig godt ud (jeg elsker også at hækle...)
  Jeg glæder mig til at se, hvad din stædighed kan frembringe af kreationer ;)
  Hej fra Line

  SvarSlet
 3. Velkommen til blogverden og til min blog. Måske kan du finde noget, du kan bruge her:

  http://www.garnstudio.com/lang/dk/video.php?sort=2&thumbnails=on&categoryid=2

  Her er masser af gratis opskrifter og videoer
  Tina:-)

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...