søndag den 16. juli 2017

DIY super nemme babybukser

Det oprindelige mønster er til bukser med lommer, men kan hurtigt laves om til en super nem variant uden lommer.
Se bare her:


Hent, print og klip mønster. Mønsteret finder du her.
Da der ikke skal lommer i, kan man spare sidesømmen, og de to mønsterdele kan tapes sammen.
Dog skal der klippes lidt fra, fordi mønsteret er incl. 1 cm. sømrum. Et sømrum som ikke skal bruges, på de lige sider, fordi der som nævnt ikke skal laves sidesømme.
Klip derfor 1 cm. af den lange side på hver mønsterdel.Læg stoffet dobbelt, nål mønsteret fast og klip.

  
Sy de to dele sammen ret mod ret i de øverste buer. Du kan enten overlocke eller sy med zigzag. Hvis du bruger en almindelig symaskine, skal du huske at bruge en stræksøm.


Sy skridtsømmen sammen.Vær opmærksom på at ligningen er højere på bagbuksen, så du skal nåle skridtsømmen sammen nedefra for at få pæne lige bukseben.Nu skal der klippes rib til ben og talje. Jeg kan bedst lide at skære min rib, men du kan sagtens klippe. Du skal bruge et stykke til taljen som er 36 cm. langt og 16 cm. højt. Til benene skal du bruge to stykker som er 6 cm. lange og 10 cm. høje.


Sy ribstykkerne sammen ret mod ret. Fold dem derefter så de kommer til at ligge dobbelt med retsiden udad.


Inddel med nåle hver ribstykke i fire og gør det samme med bukseben og talje. Sæt ribben på bukserne ret mod ret. Først de fire nåle og derefter med ekstra nåle. Ribben skal strækkes i hele stoffets længde uden at der trækkes i stoffet. Det kan ikke betale sig at spare på nålene.Overlock eller zigzag ribben fast.


Bukserne er nu færdige!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...